14:45

Referat

Referat: Önnereds HK Svart - Särökometernas HK

Vilken match!

Vi spelar alltid jämnt mot Önnereds HK och detta var inget undantag. Vi ställde upp med ett decimerat lag pga Höstcupen (fotboll), vilket gjorde att vi bara hade sju spelare (dvs ingen avbytare). Första halvleken ledde vi knappt under merparten av tiden, dock med 11-11 i halvtidspausen. Andra halvlek fortsatte på samma sätt till 30:e minuten men två utvisningar gjorde det kämpigt och utan avbytare blev våra killar lite för trötta sista 10 min. Önnered vann till slut med 22-19.

Tristan (1:a halvlek) och Rocko (2:a halvlek) gjorde strålande insatser som målvakter! Vi fortsatte med 3-2-1-försvar vilket funkade ännu bättre den här gången - killarna vågade verkligen stå emot Önnered även när de kom med fart. Anfallsspelet var också relativt bra, men vi behöver fortsätta jobba på djupledsvågrörelserna... som det är nu rullar vi mest runt bollen och väntar på att någon skall få en lucka. Måste också (igen) bli bättre på att nyttja kanterna!

Önnered spelade överlag ett ganska aggresivt spel, både avsiktligt och oavsiktligt. Inget direkt fulspel, men en del tjuvnyp blev det. Domarna såg inte riktigt det, men vi fick däremot både två utvisningar och en varning. Det är inte lätt att döma en match, men vi var inte direkt favoriserade...

Vår gamle lagkamrat Tristan Nordlund gjorde flest mål för Önnered, men överlag hade de bra spridning där 7 av 11 gjorde mål. Bara 2011:or var med i Önnereds lag.